donderdag 25 augustus 2016

Summerschool 2016 Hoe het ging


Summerschool animatie dag 1
In vogelvlucht gaan we door de geschiedenis van het bewegende beeld. in de bioscoop kijken we naar animatiefilmpjes die gemaakt zijn met kralen, schelpen, draden, papiertjes en kleine voorwerpen. We gaan zelf aan de slag met JellyCam. We gebruiken electradraad, foamvormen, meccano, geponst hout, papier, magnetisch mozaïek, losse letters. Na de lunch maken we onze filmpjes af en starten met de voorbereidingen voor een striptekenfilm.

Summerschool animatie dag 2
Hoe kun je bewegend beeld maken met alleen analoge middelen? We bekijken het flipboekje, de flipdraaier, de zoötroop en de praxinoscoop. In de bioscoop kijken we naar animatiefilmpjes die gemaakt zijn met geknipte figuurtjes en tekstballonnetjes. We gaan zelf aan de slag met Samanimation. Dit keer maken we ook onze eigen geluidsopnames er bij. We leren hoe we geluid en tekst en beeld synchroon kunnen laten lopen. Na de lunch maken we onze filmpjes af en starten met de voorbereidingen voor een 3D film met klei en poppetjes. De achtergrond maken we van kartonnen dozen.
Summerschool animatie dag 3
We bekijken allerlei 3D stopmotionfilmpjes en maken dan zelf een 3D film. Iedereen heeft zelf ook figuurtjes meegebracht. Alle filmpjes komen net op het nippertje af. We besluiten met een snelle pixelation. Het waren drie TOPdagen: veel gedaan, veel geleerd en veel plezier gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten