zaterdag 21 november 2015

PET IJmond: Construeren, animeren en programmeren

Op 19 en 20 november werkten we mee aan het Promotie Evenement Techniek in de IJmond (PET) voor  zo'n 1800 leerlingen van groep 8 uit IJmuiden. Onder de vlag van Techport laten de verschillende opleiders uit de regio samen met bedrijven, en belangenorganisaties de kinderen op een praktische en educatieve manier kennis maken met techniek. Elke groep van 200 leerlingen werkt anderhalf uur naar eigen keuze aan een fantastisch aanbod.
Wij, als Digitaal Laboratorium, hadden 4 inloopworkshops voorbereid: 
  1. Kennismaken met programmeren door te experimenteren met ScratchJr op de iPad. Een paar kinderen hadden wel eens van Scratch gehoord. Voor de meeste kinderen was dit de eerste keer dat ze zelf sprites programmeerden. Na een uitlegfilmpje in de app zelf kunnen ze meteen moeiteloos aan de slag.
  2. Constructie en stopmotion in 2D met magnetische mozaïeksteentjes een figuur leggen of veranderen of met meccano een robot maken en laten bewegen. 
  3. Constructie en stopmotion in 3D van metselsteentjes een bouwwerk maken voor houten poppetjes die daar door heen kunnen lopen of van tandenstokers en piepschuim een brug of vlot bouwen om een lego-poppetje naar zijn vriendje aan de overkant te brengen. 
  4. Een lijnvolger begrijpen, daarvoor een stratenplan ontwerpen en programmeren met kleurcodes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten