maandag 9 november 2015

Help your kids learn to code

Dat zegt de kat op de voorkant van het boek "The official ScratchJr book" van Mitchel Resnick en Marina Umaschi Bers. Een geweldig boek voor iedere volwassenen, die wil programmeren alleen of samen met kinderen. Het hele boek ademt de enthousiaste sfeer van de Scratchcommunity met ruimte voor eigen experimenten. Tijdens het lezen waande ik me terug in het warme bad van de Scratchconferentie 2015 te Amsterdam.

Na een voorwoord en introductie kun je meteen aan de slag.
In elk hoofdstuk werk je stap voor stap met nieuwe blokken: Wat ga je leren? Hoe maak je het? Hints en Uitdagingen. Daarna kun je zelf een eigen project bedenken en verder uitbreiden.
Elk hoofdstuk heeft een paragraaf "Making connections" met suggesties voor geletterdheid en wiskunde en tips voor volwassenen.
Veel computationele begrippen komen spelenderwijs aan bod zoals volgorde, herhaling, berichten sturen en ontvangen, interactiviteit.
In het nawoord nodigen de schrijvers je uit ingewikkeldere dingen uit te proberen en helpen ze je op weg om te starten met Scratch en de Scratchcommunity.

Ik ben geen recensist, maar geef wel veel programmeerworkshops. Met dit boek kan elke ouder, leerkracht of begeleider zelf en/of samen met kinderen een inspirerend programmeeravontuur beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten