maandag 22 november 2021

De placemat-instructie Silly walks

De placemat-instructie Silly walks met LEGO Spike 

Placemat instructies zijn een eenvoudige opdrachten van één A4 voor een ontwerp-uitdaging die op verschillende manieren kan worden gebruikt om de deelname van leerlingen en leerkrachten tijdens de activiteit te bevorderen.

Elke placemat-instructie heeft vijf zones: (1) titelzone, (2) voorbeeldzone, (3) bouwzone, (4) codeerzone, en (5) uitbreidingszone. 

Elke zone is ontworpen om een verschillend niveau van ondersteuning voor leerlingen te bieden.

Zone 1 (Titelzone): Stimuleert leerlingen om kennis uit STEAM-vakken en daarbuiten toe te passen bij het construeren van hun oplossingen voor een technische ontwerp-uitdaging.

Zone 2 (Voorbeeldzone): Inspireert leerlingen met drie verschillende voorbeeldideeën over hoe ze de uitdaging zouden kunnen oplossen, zonder te impliceren dat er één "juiste" oplossing is.

Zone 3 (Bouwzone): Toont meer gedetailleerde afbeeldingen van voorbeeldoplossingen om leerlingen te helpen die in eerste instantie een bestaande build willen namaken voor verdere iteratie of die wat hints nodig hebben om te beginnen.

Zone 4 (Codeerzone): Biedt studenten een voorbeeldcode die ze kunnen gebruiken om aan de slag te gaan en deelt ideeën voor het wijzigen van die code om studenten te helpen

Zone 5 (Uitbreidingszone): Geeft leerkrachten en leerlingen ideeën over waar ze verder kunnen gaan als ze de uitdaging hebben voltooid.

Ik heb de placemat eerst vertaald en daarna uitgeprobeerd. 
https://www.youtube.com/watch?v=6H4WdCzx6R4

Meer info op: https://community.legoeducation.com/blogs/32/171

Geen opmerkingen:

Een reactie posten