maandag 22 november 2021

De placemat-instructie met LEGO Spike Prime

Placemat instructies zijn een eenvoudige opdrachten van één A4 voor een ontwerp-uitdaging die op verschillende manieren kan worden gebruikt om de deelname van leerlingen en leerkrachten tijdens de activiteit te bevorderen.

Elke placemat-instructie heeft vijf zones: (1) titelzone, (2) voorbeeldzone, (3) bouwzone, (4) codeerzone, en (5) uitbreidingszone. 

Elke zone is ontworpen om een verschillend niveau van ondersteuning voor leerlingen te bieden.

Zone 1 (Titelzone): Stimuleert leerlingen om kennis uit STEAM-vakken en daarbuiten toe te passen bij het construeren van hun oplossingen voor een technische ontwerp-uitdaging.

Zone 2 (Voorbeeldzone): Inspireert leerlingen met drie verschillende voorbeeldideeën over hoe ze de uitdaging zouden kunnen oplossen, zonder te impliceren dat er één "juiste" oplossing is.

Zone 3 (Bouwzone): Toont meer gedetailleerde afbeeldingen van voorbeeldoplossingen om leerlingen te helpen die in eerste instantie een bestaande build willen namaken voor verdere iteratie of die wat hints nodig hebben om te beginnen.

Zone 4 (Codeerzone): Biedt studenten een voorbeeldcode die ze kunnen gebruiken om aan de slag te gaan en deelt ideeën voor het wijzigen van die code om studenten te helpen

Zone 5 (Uitbreidingszone): Geeft leerkrachten en leerlingen ideeën over waar ze verder kunnen gaan als ze de uitdaging hebben voltooid.

Ik heb 5 placemat instructies met #LEGO #Spike vertaald in het Nederlands en allemaal op 3 manieren uitgewerkt.

Silly walks: rare loopjes https://youtu.be/6H4WdCzx6R4

Puppet show: poppenkast https://youtu.be/K7jvQNO6FaQ

Greetings Earthling: gegroet aardbewoner https://youtu.be/w_cJlzJkeHM

RoboChef: robochef https://youtu.be/l0Mo7e_JjOM

Astronaut Tools: astronaut gereedschap https://youtu.be/XUmOoFNUQSs

Meer info op: https://community.legoeducation.com/blogs/32/171

Geen opmerkingen:

Een reactie posten